Nebesni labirinti

smerokaz za labirinteLabirinti so bili že od davnine simbol skrivnostnosti življenja in povezanosti človeka z naravnimi zakoni in kozmičnimi ritmi. Njihov nastanek sega v obdobje neolitika, zelo verjetno pa je, da so še veliko starejši in tako pravo in resnično nasledstvo celotnega človeštva.
 

Labirinti so posebne oblike in prostorski obrazci, ki delujejo na duh in telo tistega, ki hodi skoznje ali jih opazuje.

Labirinta ne smemo enačiti z blodnjakom, ki ima slepe ulice in križišča ter je njegov namen, da se v njem izgubljamo. Labirint ima po definiciji eno pot, ki menjava smer in vijuga ter nas vodi do središča. V središču se obrnemo in se po isti poti vrnemo do izhoda. Vhod je istočasno tudi izhod.

V sklopu Nebesnih labirintov je zasnovanih devet osnovnih labirintov, izmed katerih vsak deluje na določeno področje, vsi skupaj pa pokrivajo vsa področja človekovega življenja: Labirint moči, občutkov, energije, povezanosti, modrosti, ljubezni in ustvarjalnosti, življenja in smrti, preobrazbe, svobode.

Labirinti pa imajo tudi drugačna imena, tista ki jih povezujejo s prastarim znanjem o kozmičnih ritmih. Po vrsti si sledijo: Sončev, Mesečev, Marsov, Merkurjev, Jupitrov, Venerin, Saturnov labirint ter labirinta severnega in južnega mesečevega vozla.

Labirinti nam služijo za sproščen sprehod, bujenje naših notranjih potencialov, prebujanje energije in inteligence ter vplivajo na razvoj kolektivne zavesti.

 V Planici smo prijatelji na pobudo Friderike Lavrič zgradili Labirint življenja in smrti, ki ga imenujemo tudi Saturnov labirint. V načrtu pa imamo še izgradnjo  preostalih osmih labirintov. Labirint se nahaja v gozdu v bližini hiše z naslovom Rateče 162/a

 Ob vsakem labirintu bo postavljena tabla na kateri bo napisano ime labirinta in opis na katera področja človekovega življenja labirint vpliva.

Začetnik projekta Nebesnih labirintov je Adrian Predrag Kezele, ustanovitelj in vodja Duhovne akademije, ki deluje v vasici Badličan v Međimurju na Hrvaškem tik ob meji s Slovenijo.

Besedilo pripravil: Miha Markovič

 

Maribor, 29. avgust  2012

Objavljeno v labirinti. Dodajte med zaznamke permalink.

Comments are closed.